Koude acquisitie. Brrr. Je krijgt al rillingen bij het idee. Toch overwin je je koudwatervrees. Net als bij netwerken. Ook best uit je comfortzone. Maar ach, het is voor de goede zaak. En met een wijntje of twee is zo’n borrel best te doen. Je trekt dus alles al uit de kast om nieuwe klanten te vinden. Moet je dan óók nog gaan bloggen? Jazeker! Want het kan die ‘enge’ activiteiten zomaar overbodig maken: klanten komen naar jou in plaats van andersom.

Meer business door bloggen. Hoe zit dat precies? Het heeft alles te maken met een bekend begrip in de marketing: de know-like-trust-factor. Mensen moeten eerst weten dat jij bestaat, daarnaast een goed gevoel bij je hebben en er ook nog van overtuigd zijn dat jij de persoon bent om ze te helpen.

Wees zichtbaar

Allereerst: voordat klanten iets bij je kopen, moeten ze je kennen en weten dat je bestaat. Claim daarom jouw eigen plek op het wereldwijde web en laat regelmatig wat van je horen. Bijvoorbeeld via jouw blogs, die je ook deelt via je sociale netwerken. Zo ben je makkelijker vindbaar. Ook voor zoekmachines trouwens. Want Google is dol op unieke en waardevolle content.

Laat jezelf kennen

Het gaat er niet alleen om dat klanten jouw kennen: ze moeten ook een goed gevoel bij je hebben. Jouw blog is jouw podium. Het is de plek om te laten zien wie jij bent en waar jij voor staat. Deel je kennis en doe dat op jouw unieke manier. Voelen je lezers zich geprikkeld en aangesproken? Dan is de kans groot dat ze terugkeren op je blog. Of beter nog: dat ze je gaan volgen op social media.

Deel waardevolle content

Tot slot moeten klanten er ook van overtuigd zijn dat je de aangewezen persoon bent om ze te helpen. Hoe zorg je er dan voor dat ze vertrouwd met je raken? Laat zien dat je een expert ben in jouw vakgebied door waardevolle content te delen op je blog. Relevante en waardevolle informatie, waar ze echt iets aan hebben. Van tips en adviezen tot antwoorden op veelgestelde vragen.

Kortom: wil jij op een eenvoudige en laagdrempelige manier klanten aantrekken? Ga bloggen!