“Woorden krijgen pas waarde als ze écht betekenisvol zijn voor jouw lezers”

Ik ben Suzanne Frenk..

Woordwaarde creëren. Dat is waar ik als tekstschrijver energie van krijg. Elke dag weer. En dan niet bij Scrabble, maar voor jouw lezers. Want woorden krijgen pas waarde als ze écht betekenisvol zijn.

.. en ik creëer woordwaarde

Het begint met  inlevingsvermogen. Wie zijn jouw lezers? Wat houdt ze bezig? En welke angsten, dromen, behoeften en vragen hebben ze? Vervolgens stem ik de inhoud van de woorden hierop af. Zodat jouw lezers zich aangesproken, begrepen, geïnformeerd of geholpen voelen. Verder vind ik het belangrijk dat alle woorden in een tekst iets toevoegen. Loze, overbodige, onbegrijpelijke, nietszeggende of dure woorden schrap ik dan ook meteen.

.. met een persoonlijk tintje!

Naast woordwaarde creëren, is het mijn missie om jouw DNA in teksten naar voren te laten komen. Want mensen verbinden zich met mensen, niet met bedrijven. Daarom is het belangrijk om de mens áchter je bedrijf te laten zien. Om jouw unieke persoonlijkheid te laten doorklinken. Hoe? Door niet alleen te vertellen wat je doet, hoe je dat doet en voor wie. Maar vooral ook: waarom.

Volg mij op Facebook

Waarom ik doe wat ik doe?
Ik werk vanuit deze kernwaarden..

 

Nieuwsgierigheid

Mijn neus in andermans zaken steken? Graag! Al van jongsaf aan beschik ik over een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar mensen en hun verhaal. Waarom zijn ze wie ze zijn? En doen ze wat ze doen? Het fascineert mij enorm. Door mijn beroep kom ik met allerlei mensen in aanraking en mag ik ze nog het hemd van lijf vragen ook. Over hun werk en het onderwerp waarvan zij verstand hebben. Maar ook over hun drijfveren, dromen en ambities. Het levert altijd boeiende gesprekken op!

Kennis

Naast nieuwsgierig ben ik heel leergierig. Ik heb een brede belangstelling en een enorme honger naar kennis. Want kennis staat voor mij gelijk aan groei. Niks om je voor te schamen, maar vroeger werd ik er vaak om gepest. Ik was het zogeheten ‘stuudje’ dat altijd met haar neus in de boeken zat. Nu verdiep ik mij ook beroepsmatig in allerlei onderwerpen. Daarbij geldt: hoe complexer, hoe beter. Niets zo uitdagend als een complex onderwerp voor een breed publiek toegankelijk maken.

Creativiteit

Ik dacht altijd dat creativiteit te maken had met je handen. Totdat ik ontdekte dat er ook zoiets bestaat als creatief denken. Ik vind het heerlijk om te ‘spelen’ met tekst en taal. Om na te denken over originele invalshoeken voor een onderwerp. Of om te kiezen voor een nét iets andere aanpak. Kortom, ik word er blij van om te creëren. Het meest geniet ik ervan om te zien hoe iets wat in mijn hoofd ontstond daadwerkelijk vorm krijgt op papier of op internet.

Enkele persoonlijke weetjes over mij

 

Mijn motto? Leven is herinneringen maken. Ik doe graag onalledaagse dingen. Slapen in de woestijn bijvoorbeeld, onder de sterren. Of ‘couchsurfen’ bij vreemden in het buitenland. Gewoon, omdat het kan.

Ik heb een voorliefde voor de jaren tachtig. Nee, niet voor de kapsels. Wél voor de muziek. Prince, Depeche Mode, Simple Minds? Het liefst luister ik er de hele dag naar. Niet voor niets heb ik meer dan 25 verzamelcd’s in huis.

Mijn uitvalsbasis is Nijmegen, de oudste, leukste en mooiste stad van Nederland. Vind ik tenminste. Hier ben ik geboren en getogen, en ik woon er nog steeds met heel veel plezier.  Werken doe ik echter door het hele land.

Ik ben gek op tijdschriften. Altijd al geweest. Het was dan ook een lang gekoesterde droom om te schrijven voor bekende titels. En dat is gelukt! Artikelen van mij verschenen in bekende bladen als Cosmopolitan, Flair, Vriendin en Girlz.